top of page

Hírek

ADAPTÍV TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ AZ AGRO-BIO-CHEM 97 KFT-NÉL

Frissítve: 2020. szept. 1.

Kedvezményezett neve:

AGRO-BIO-CHEM 97. Mezőgazdasági, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság


Projekt címe:

Adaptív technológiai innováció az AGRO-BIO-CHEM 97. Kft-nél


Szerződött támogatás összege:

11.981.000,- Ft


A támogatás mértéke:

50 %



A projekt tartalma:

Az AGRO-BIO-CHEM 97. Kft. 11.981.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban. A projekt összköltsége 23,962 millió forint, melyből a cég adaptív technológiai innovációt valósított meg.

Az AGRO-BIO-CHEM 97. Kft. 1997.01.01-én alakult. Fő tevékenysége műtrágya, nitrogénvegyület gyártása. A vállalat Magyarország területén, természetes anyagok felhasználásával készült, innovatív technológiákkal rendelkező mezőgazdaságot kiszolgáló vállalkozás. Környezetkímélő, megbízható lombtrágyák gyártásával nyújt termésnövelő megoldásokat. Főbb szervezeti és vállalatpolitikai cél a piaci pozíció további növelése, új piaci szegmensek felkutatása és lefedése, új költséghatékony a termék minőséget javító technológiák alkalmazása, új termékek gyártása, új tevékenységek bevezetése, a telephely folyamatos korszerűsítése révén.

Ezen törekvésekhez kapcsolódóan a projekt keretében új költséghatékony termelési technológia adaptálása valósult meg, aminek eredményeként a már meglévő termékek jobb minőségű, költséghatékony előállítására nyílt lehetőség. A fejlesztés eredményeként olyan új termékek gyártási kapacitásának kialakítására is lehetőség nyílt, amelyek révén a vevők egyedi igényeinek még inkább megfelelő hiánybetegségek kezelésére szolgáló monokelátot tartalmazó oldatok előállítása valósul meg.

Ezen célok megvalósítása a gyártástechnológia adaptív innovációja révén vált lehetségessé, amelynek során az alábbi - a projekt tárgyát képező - technológiai elemek gyártási sorba való illesztése történt meg. - 8 m3-es keverős tartály QT-8000/M/4 - Késes őrlő/aprítógép QLB-300/2,2. A jobb minőségű termék előállításának

elengedhetetlen feltétele volt a szilárd halmazállapotú alapanyagok szemcsenagyságának minél kisebb különbsége. A projektben beszerzett eszközök hatására az előkezelt alapanyagok szemcsenagysága jelentősen csökkent, így kevesebb idő szükséges a gyártó tartályban történő feloldódásukhoz, aminek következtében a késztermék minősége javult. Az oldási folyamat felgyorsult, rövidült a termék előállítási ideje, csökkent az oldási hőmérséklet, ezekkel energiát spórolunk meg és javult a késztermék minősége is. Az új keverőgép beállítását a késztermékekre vonatkozó megnövekedett piaci igény tette szükségessé. Az új keverőgép használatával egyértelműen nőtt az egységnyi idő alatt előállított termékek mennyisége. A projekt közvetlenül hozzájárult a meglévő munkahelyek megőrzéséhez valamint új munkahelyek teremtéséhez is, amely azért volt fontos szempont, mert a megvalósult fejlesztés helyszíne Bakonszeg, hátrányos helyzetű településnek minősül, ahol a munkanélküliség kezelése társadalmi szempontból kiemelt jelentőséggel bír.

A vállalkozás elkötelezett a környezet- és természetvédelem iránt. Törekszik arra, hogy dolgozói környezettudatos magatartásával, új

eljárások és technológiák bevezetésével energiát takarítson meg. Az energiatakarékosságot napkollektor és napelemes rendszer kiépítésével biztosította.


A projekt befejezési dátuma:

2018.10.15.


A projekt azonosító száma:

GINOP-2.1.8-17-2017-00474




18 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page