top of page

Hírek

Kalászosok őszi tápanyagutánpólása

Frissítve: 2020. nov. 9.



Kalászosok esetében mindenképp intenzív növénytermesztésről kell beszélnünk. Meg kell, különböztetnünk a minőség béli besorolást tehát lehet malmi és takarmány. Mind a két esetben fontos odafigyelnünk a megfelelő minőség előállítására, hiszen ha nem az ember, akkor az állat fogja megenni a termesztett növényt. A Biofit termékei 100%-ban természetes készítmények azaz, szermaradványmentesen felszívódik. Az őszi búzánál fontos a megfelelő mennyiségű nitrogén ellátottság, a szárerősítés és a megfelelő gyökérképződés. Ezeket már ősszel tudjuk serkenteni, mind műtrágyával mind lombtrágyával. A legjobb, ha kiegyensúlyozottan kezeljük a két tápanyagutánpótlást.


Ősszel használjunk lombtrágyát a bokrosodási csomók számának növelésére, kalászdifferenciálódás maximalizálásra és fagytűrés fokozásra.


A következő lombtrágyák segítenek ebben:

Plant Feed Prémium Búza Réz+ lombtrágya 2l/ha

vagy

Biofit Gabona lombtrágya 2l/ha

és

Smith Zn-Go kifejezetten magas cinktartalom pótlására, ugyanis a cink elősegíti a megfelelő, erősebb gyökérzet kialakulását, megfelelő mennyiségű foszforral kombinálva.


Cikkben szereplő termékek:


Plant Feed Prémium Búza Réz + 2l/ha

Biofit Gabona lombtrágya
Biofit Gabona lombtrágya 2l/ha

Smith lignotech Zn-Go lombtrágya
Smith Lignotech Zn-Go 800 (Cink) lombtrágya 2l/ha

 

Ne feledje! Termékeink keverhetőek növényvédőszerekkel viszont ebben az esetben mindenképp keverési próba ajánlott!

Termékeinkben magas gyantatartalom van, így kiváló tapadásfokozó hatást biztosít oldatban. Kerülje a tapadásfokozó szerek használatát, ezzel is csökkentve költségeit.

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page